Om Hyperhidrose

Hyperhidrose er en hudsygdom, hvor man sveder unormalt meget fra forskellige områder på kroppen, uden det er funktionelt begrundet.

Hyperhidrose kan komme til udtryk helt fra tidligt til sent i livet. Dette afhænger af, hvorvidt man har primær eller sekundær hyperhidrose.

Primær hyperhidrose er en sygdom, man er født med. Den opstår ikke på grund af en anden sygdomstilstand eller som bivirkning af medicin. Mange personer med primær hyperhidrose har familiemedlemmer med lignende symptomer.

Sekundær hyperhidrose opstår som bivirkning til en anden bagvedliggende sygdom eller behandling. Sekundær hyperhidrose kan eksempelvis opstå i forbindelse med stofskiftesygdomme eller som bivirkning ved indtagelse af forskellige lægemidler. Personer med sekundær hyperhidrose oplever en øget svedtendens.

Armsved

Overdreven underarmsved (aksillær hyperhidrose) er kendetegnet ved ukontrollerbar sved i armhullerne.

Håndsved

Overdreven håndsved (palmar hyperhidrose) er en tilstand, hvor hænderne er våde, og det er besværende at skulle give hånd og udføre vis arbejde.

Fodsved

Overdreven fodsved (plantar hyperhidrose) er en tilstand, hvor fødderne er drivende våde det meste af dagen.

Ansigtssved og hovedbundssved

Overdreven ansigtssved og hovedbundssved (craniofacial hyperhidrose) er en tilstand, hvor ansigtet og hovedbunden er våde det meste af dagen.

Hvorfor svedbehandling med Botox?

Botulinum toxin, også kaldet botox, er et lægemiddel, der bruges til behandling af hyperhidrose. Ved at sprøjte botulinum toxin ind i det svedende område hæmmes svedproduktionen. Det er en effektiv behandling, og kan næsten gøres helt smertefrit ved bedøvelse. 

 Botulinum toxin er et nervegiftstof udvundet fra bakterien Clostridium Botulinum. Ved behandling bliver botulinum toxin fortyndet med saltvand. Botulinum toxin er brugt i over 40 år uden, at der er registrere langtidsbivirkninger. Botulinum toxin bliver også brugt til behandling af tilstande som eksempelvis migræne.

 Effekten af botulinum toxin varer imellem 3-6 måneder, og skal gentages 1-4 gange om året. Mere end 90 % af patienter med hyperhidrose er tilfredse med behandlingen. Nogle dage efter behandlingen oplever patienter typisk at være helt tørre, hvorefter der kan ske en langsom forværring i svedtendensen, indtil næste behandling bliver nødvendig. Man skal være opmærksom på, at effekten af indsprøjtningerne i mange tilfælde først indtræder nogle dage efter behandlingen, i enkelte tilfælde kan der gå op til en uge. 

 Det anbefales at blive bedøvet inden behandling med botulinum toxin på følsomme områder, såsom hænder og fødder, mens det ofte kan klares uden bedøvelse i armhuler.  

Priser

Behandling Priser
Armsved 1 behandling  4.500 DKK

3 behandlinger 13.200 DKK

Håndsved 1 behandling 9.000 DKK

3 behandlinger 26.400 DKK

Fodsved 1 behandling 9.000 DKK

3 behandlinger 26.400 DKK

Forløbet i en behandling hos Hudkræftklinikken

Konsultation inden behandling?

Inden din første svedbehandling med Botox skal du have en konsultation hos vores speciallæge. Det er ligeledes et lovkrav, at du har 48 timers betænkningstid før selve behandlingen.

Hvad omfatter en behandling?

Området, der skal behandles, desinficeres. Med en meget tynd nål injiceres Botox ind lige under huden.

Hvor lang tid tager en behandling?

Huden desinficeres. Herefter bruges en tynd nål til at injicere Botox ind under huden. Selve behandlingen tager ca. 10-15 min. og er stort set smertefrit.

Hvor lang tid holder en behandling?

Resultatet kan mærkes efter et par dage og effekten af Botox varer imellem 3-6 måneder, og skal gentages 1-4 gange om året.

Det er klinisk dokumenteret, at der findes 5%, som ikke opnår fuld effekt. Det vil sige, at for 5% virker behandlingen kun i en måned.

Hvad skal jeg være opmærksom på ifbm. behandlingen?

Undlad at barbere i armhulen i dagene op til behandlingen, da vi skal kunne lokalisere de aktive svedkirtler. Hårvæksten skal derfor være kort, men synlig.

Hvad er normale symptomer efter behandling?

Behandlingen giver ingen bivirkninger, men muligvis lokalt rødmen og ømhed de første par dage.

Hvilke komplikationer kan der opstå efter behandling?

Sommetider kan man se små mærker omkring stikpunkterne efter behandlingen, men det er helt ufarligt og kan afhjælpes med lidt is på området. Eventuel rødme eller hævelse forsvinder ganske hurtigt, som regel inden for en time og max i løbet af et par dage.

KONTAKT OS

Kontakt os til en konsultation hos en af vore speciallæger ved at udfylde informationerne herunder. Ønsker du en hurtig tid, så kontakt os gerne telefonisk.