Hudkræft kan også udvikles på benene og på ryggen, selvom det som oftest udvikles i ansigtet, på ørerne, i nakken og på den øvre del af brystet. Den kan faktisk ses overalt på kroppen. Symptomerne på hudkræft på benene og på ryggen kan være en fast knude på huden, et sår der ikke vil hele, en glinsende knude, eller en rød plet, der skæller.

Hvis du mistænker hudkræft på benene eller på ryggen, skal du søge læge med det samme. Jo før du behandles, jo bedre.

Som forebyggelse, eller hvis du har fået konstateret hudkræft på benene eller på ryggen, skal du være ekstra opmærksom, når du opholder dig i solen. Du kan selvfølgeligs stadigvæk være udenfor, som du plejer, men søg skygge ml. kl. 12-15 og brug solcreme.

Hvis du dyrker sport eller på anden måde er aktiv, kan du sagtens fortsætte med dette, selvom du har fået konstateret hudkræft på benene eller på ryggen.

Der findes flere mulige behandlingstyper af hudkræft på benene og på ryggen. Heriblandt afskrabning (curettage) og cremer, som mest bruges ved tumorer i lavrisikogruppen, samt kirurgiske indgreb.

Langt de fleste tilfælde af hudkræft kan helbredes igen, men har du haft hudkræft på benene og på ryggen, er der dog større chance for at få hudkræft igen.