Oftest udvikles hudkræft i ansigtet, på ørerne og på læben, fordi disse steder eksponeres meget for solen. Symptomer på hudkræft i ansigtet, på øret og på læben er små sår, der ikke heler op, røde, skællende forandringer, der ikke forsvinder og perlemorslignende knopper.

Som forebyggelse, eller hvis du har fået konstateret hudkræft i ansigtet, skal du være ekstra opmærksom, når du opholder dig i solen. Du kan selvfølgeligs stadigvæk være udenfor, som du plejer, men vær opmærksom på at søge skygge ml. kl. 12-15, brug solhat og selvfølgelig solcreme.

Som forebyggelse, eller hvis du har fået konstateret hudkræft på øret, skal du være ekstra opmærksom, når du opholder dig i solen og bruge solcreme. Det vil på ingen måde gå så vidt, at du mister hørelsen, hvis du får konstateret hudkræft på øret. Hvis du i forbindelse med, at du har fået konstateret hudkræft på øret, mister eller får nedsat hørelse, så skal du søge ørelæge, som kan kigge dig ind i øret, og finde årsagen til dit høretab.

Som forebyggelse, eller hvis du har fået konstateret hudkræft på læben, som ofte forårsages af sollys og udearbejde, så skal du selvfølgelig sørge for at beskytte dine læber med en læbepomade med solfaktor. Det hyppigste symptom på hudkræft på læben er et sår, der ikke vil hele.

Der findes flere typer af behandlinger af hudkræft i ansigtet, øret og læben. Heriblandt afskrabning (curettage) og cremer – som begge særligt bruges ved lavrisiko tumorer, samt kirurgiske indgreb, som Mohs kirurgi. Mohs kirurgi giver størst mulig sikkerhed for, at tumoren er fjernet i sundt væv, og giver dermed den laveste risiko for tilbagefald.

Mohs kirurgi den mest effektive til behandling af hudkræft i ansigtet, på øret og på læben, og resultatet er det sikreste, både hvad angår fjernelse af kræften og det optimale kosmetiske resultat. Der fjernes op til 40% mindre væv ved Mohs kirurgi sammenlignet med standard kirurgisk fjernelse. Som den eneste privatklinik i Danmark kan Hudkræftklinikken udføre Mohs kirurgi.

Langt de fleste tilfælde af hudkræft bliver helbredt igen, men har du haft hudkræft i ansigtet, på øret og på læben, er du i større risiko for at udvikle hudkræft igen.