Jeg har netop afsluttet et forløb hos Hudkræftklinikken, og kan på alle tænkelige måder anbefale denne klinik. En måneds tid inden, jeg indledte mit forløb hos Hudkræftklinikken, havde jeg været hos en ANDEN klinik i København, som min praktiserende læge havde henvist mig til, men hvor plastikkirurgen yderst succesfuldt formåede at installere både frygt og nervøsitet i mig i forbindelse med lokalbedøvelse og fjernelse af aterom, ved at fortælle at lokalbedøvelse i ansigtet gør “pænt nas”.

Derfor tog det mig en måneds tid at samle mig mod til at finde en anden klinik, og her faldt jeg over Hudkræftklinikken – heldigvis! Lige fra starten, da jeg talte med Bolette, blev jeg mødt af en ekstrem venlighed og menneskelighed. Jeg blev hurtigt efter tilbudt en tid til forundersøgelse.

Da jeg ankommer på klinikken er jeg nervøs, men bliver mødt af et skønt og varmt personale, samt rolige og afslappende lokaler, der på mærkværdig vis formår at få mig til at føle mig hjemme, hvilket er rart og langt over forventning i forbindelse med en kirurgisk klinik. Personalet er søde og smilende, og jeg følte mig fra starten respekteret og værdsat. Ingen arrogante undertoner, hvilket jeg tidligere har oplevet på hospitaler og hos praktiserende læger.

Til forundersøgelsen fortæller jeg om mine drakoniske, middelalderlige erfaringer fra den anden klinik, og bliver mødt med fuld forståelse, menneskelighed og empati. Meget hurtigt føler jeg mig helt afslappet, og vigtigst af alt, tryg! Jeg havde fornemmelsen af, at jeg talte med en verdensklasse kirurg, der samtidig formåede at være exceptionelt menneskelig med patientens velvære i fokus. Og jeg havde helt ret! Til trods for jul og nytår, får jeg hurtigt en operationsdag. I hele perioden op til, følte jeg mig yderst tryg, velvidende jeg var i gode hænder. Lægen havde udskrevet tryllecreme til mig, hvilket skulle tage det værste af en lokalbedøvelse, samtidig med, hun havde informeret mig om at hun anvender en speciel blanding af lokalbedøvelse, som er mindre smertefuld.

Ganske rigtigt mærkede jeg nærmest intet. Operationen var fuldstændig smertefri, jeg fik lov til selv at sætte en plade på som baggrundsmusik, og lægen spurgte flere gange ind til, om jeg var okay, og om jeg kunne mærke noget. Omstændigheder til trods, var det et utroligt afslappende forløb, hvor jeg på intet tidspunkt følte smerte, og hele tiden følte mig tryg. Der var absolut intet at sætte en finger på, og jeg kunne ikke have ønsket mig et bedre forløb.

Lægen er den slags person, man ville ønske ikke kun var ens plastikkirurg, men også ens praktiserende læge og ens tandlæge. En fremragende rollemodel for alle mennesker, hvad angår faglig dygtighed og menneskelighed. De varmeste anbefalinger herfra, og af hjertet, tak!

Kasper Priess Hollesen